Catalan English French German Spanish

LLista d'espera definitiva pels pisos dels carrers Ferrers i Migdia

Es fa pública la darrera lImatgeLlistaEsperaDefinitivalista d’espera per accedir a un pis de la Fundació Amàlia Soler. De les sol·licituds admeses en la convocatòria de novembre de 2018, segons l’acta notarial de data 28 de maig de 2019, es va procedir a fer un sorteig amb les sol·licituds empatades de punts per tal de configurar l’ordre definitiu d’accés en la llista d’espera.

 

Ací podreu consultar la llista LLISTA D’ESPERA PELS PISOS DE LLOGUER AMB SERVEIS PER A GENT GRAN C/FERRERS I C/MIGDIA.

 

També podeu consultar, si és el vostre desig, l'acta notarial d'aquest fet pitjant a ACTA NOTARIAL.

 

La companyia d’energia Indexo otorga el certificat d’energia verda als pisos per a gent gran del c/ Ferrers i c/ Migdia de la Fundació

FOtoCertificatEnergiaVerdaLa companyia comercialitzadora d’energia, Indexo ha atorgat a la Fundació Amàlia Soler el certificat  d’energia verda i per tant el reconeixement de ser una entitat compromesa també amb el medi ambient acreditant que els consums d’energia dels pisos de lloguer per a gent gran tant del c/ Ferrers com del c/  Migdia prové d’energia verda. 

 

Veieu el document a aquest enllaç.

Nombrosa assistència de públic a l’acte homenatge a Amàlia Soler de Tord

Nombrosa assistència de públic a l’acte homenatge a Amàlia Soler de TordL’auditori del Vinseum va quedar petit davant l’allau de públic que va assistir a l’acte homenatge d’Amàlia Soler i de Tord. La festa va començar puntualment, només una mica passats 2/4 de set de la tarda amb l’obertura i presentació per part del vicepresident del patronat de la Fundació Amàlia Soler, Sr. Ramon Zaballa i Serra, que va explicar com aniria l’acte. Seguidament va intervenir l’ historiador vilafranquí, Sr. Joan Solé i Bordes amb la conferència: La Vilafranca del temps d’Amàlia Soler, des del punt de vista, econòmic, urbanístic i cultural, anomenant personatges il·lustres de la vila, i alguna que altra anècdota de l’època. Acte seguit la Sra. Dolors Garcia i Martínez, va delitar-nos amb l’explicació dels quadres retrats del matrimoni Ferrer-Soler, pintats per Francesc Masriera i Manovens, que tot i que venia del món de la joieria, va desenvolupar una sòlida formació en pintura, amb una marcada influència de Fortuny, Stevens i Meissonier, pintor doncs molt important a la seva època amb exposicions permanents al MNAC i a El Prado. 

Seguidament va ser presentat l’autor del llibre commemoratiu, el doctor en història Sr. Daniel Sancho París, per part del Sr. Zaballa, amic personal d’en Daniel Sancho, que va llegir el seu extens cv i va proposar un format diferent per la intervenció d’aquest historiador. 

3Foto acte

El Sr. Zaballa per uns moments va passar al plànol de periodista i va plantejar una sèrie de preguntes al Daniel Sancho que de manera molt planera i entenedora va anar contestant en relació a com s’havia desenvolupat la gestació del llibre: Amàlia Soler de Tord (1837-1918). La família, la seva història i el llegat. A l’acabar l’acte, es va obsequiar el públic amb un exemplar del llibre i l ‘autor el va poder dedicar a tothom que va tenir la paciència d’esperar-se, ja que també es va formar una llarga cua. Finalment es va servir un aperitiu al pati del Vinseum. El llibre es posarà la venda a disposició de qui tingui  interès en tenir-lo.

Presentació llibre història i vida d’Amàlia Soler de Tord

Història i LlegatEl proper dissabte 27 d’abril tindrà lloc a les 18:30 h. a l’auditori del Vinseum l’acte de presentació del llibre: Amàlia Soler de Tord 1837-1918, la família, la seva història i el llegat, a càrrec del seu autor Daniel Sancho París.

Obrirà l’acte l’ historiador vilafranquí, Joan Solé Bordes amb la conferència: La Vilafranca del temps d’Amàlia Soler. En el decurs de l’acte també es projectaran els quadres-retrat del matrimoni Ferrer-Soler pintats per Francesc Masriera i Manovens i comentats per Dolors Garcia Martínez.

Finalment es tancarà l’acte amb un parlament de l’alcalde i president del patronat de la Fundació Amàlia Soler, Sr. Pere Regull i Riba. Com a comiat s’oferirà un aperitiu al pati del Vinseum. A tot el públic assistent se l’obsequiarà amb un exemplar del llibre.

L’acte està previst que s’acabi a les 20:15 h. 

 

Descarrega't la invitació.

Conferència Amàlia Soler de Tord, 1837-1918

FotoActe1Ahir dimarts 12 de febrer a la sala mossèn Vinyeta de Vilafranca, va tenir lloc la conferència sobre la vida de la fundadora de la nostra entitat. L’ historiador Daniel Sancho va donar una conferència magistral sobre la història de la família Soler de Tord, amb moltes dades numèriques de tot tipus des d’ anys, superfícies, diners, etc. i es va referir sobretot al celler del Soler que tenien en uns terrenys a prop de la via del tren, donat que en aquell moment el transport de mercaderies relacionades amb la vinya i el vi era freqüent i estava en plena expansió. Aquests terrenys són els que s’anomenaven El Cellerot.  

FotoActe4

 

Va destacar el fet que tot i sent d’una família benestant, en morir Amàlia Soler sense descendència, va llegar el seu patrimoni a les dones pobres de Vilafranca i a l’any 1926, en morir la seva germana Elvira a la qual havia deixat l’ usdefruit,  es va crear la Junta de Mujeres Pobres de Villafranca, per administrar aquest patrimoni.